![Vegan potato and onion bake (Thermomix® Cutter) Vegan potato and onion bake (Thermomix® Cutter)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/908d3469-86b2-491a-bf05-d31213b62e61/Derivates/499f9a2b-a01f-40ca-9132-2022b1bfb231.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g raw cashews
- 500 g filtered water
- 1 tsp stock paste (see Tips)
- 1 tsp paprika, plus extra to sprinkle (optional)
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- 30 g extra virgin olive oil
- 3 brown onions (approx. 540 g), cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1200 g potatoes, peeled and cut in pieces that fit through feeder tube
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1468.1 kJ / 350.9 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 166.4 mg
Alternatywne przepisy
Sweet potato and wakame patties (TM6, Jude Blereau)
1h
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1h 30min
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Vegan mayonnaise
15 min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1 Std. 50 Min
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1 Std. 40 Min
Savoury potato and onion bake
1h 30min
Plant-based parmesan
5 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Tomato pasta with vegetables and feta
30min
Gwinganna biryani (TM6)
25 Std. 20 Min