Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange non traitée
- 500 g d'eau
- 1000 g de panais, coupés en morceaux
- 100 g de mascarpone
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 810 kJ / 193 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Purée panais potiron
45min
Velouté de panais à l'huile de noisette
55min
Purée butternut-noisettes
50min
Purée de patate douce au gingembre
30min
Purée aux trois racines
45min
Purée de panais et légumes d'hiver
40min
Purée de panais au mascarpone et cabillaud, jus vert
45min
Purée carotte-coco
40min
Purée céleri-pomme
45min
Noix de saint-jacques, purée de panais à l'anis
40min
Purée de céleri
25min
Fondue de poireau orange et cumin
30min