Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange non traitée
- 500 g d'eau
- 1000 g de panais, coupés en morceaux
- 100 g de mascarpone
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 810 kJ / 193 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Purée de topinambour au chocolat blanc
40min
Velouté onctueux de panais et châtaigne
40min
Purée potiron-orange
30min
Purée carotte-coco
40min
Purée de céleri aux cacahuètes
40min
Purée céleri-pomme
45min
Purée de panais et boulettes aux raisins
40min
Purée de panais au mascarpone et cabillaud, jus vert
45min
Purée de patate douce au gingembre
30min
Purée butternut-noisettes
50min
Purée panais potiron
45min
Purée de panais et légumes d'hiver
40min