Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 30 g de beurre
- 150 g de mâche
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 600 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 700 g d'eau
- 150 g de fromage, type Curé Nantais, coupé en cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1379 kJ / 330.2 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de cresson à l'ail
1h
Velouté de céleri au stilton
35min
Menu petit prix : Velouté de céleri-rave au lait de coco
35min
Crème de chou-fleur
30 Min
Velouté d'endive
35min
Velouté de mâche aux Saint-Jacques
45min
Crème de laitue au raifort
40min
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20 Min
Crème de chou-fleur
40min
Soupe de céleri-rave et haddock
45min
Crème d'endive au colombo
30 Min
Velouté de chou-fleur au curry
35min