Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon
- 30 g de beurre
- 2 pincées de sucre
- 400 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 700 g d'endives émincées
- 500 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 noix de saint-jacques
- brins de persil frais, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1700 kJ / 406 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Soupe de laitue
35min
Crème de courgette au bleu
25 Min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35min
Potage au poireau
30min
Crème de chou-fleur
30min
Crème de chou-fleur
40min
Velouté d'asperges blanches et cerfeuil
3 Std. 35 Min
Crème d'endive au colombo
30min
Velouté d'asperge au cerfeuil
30min
Velouté d'asperges et tuiles de fromage
40min
Velouté d'endive
35min
Soupe de céleri-rave et haddock
45min