Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 eggs
- 220 g wholemeal spelt flour
- 1 tsp fennel seeds
- 60 g extra virgin olive oil, plus an extra 1 tsp
- 30 g water
- 1 spring onion/green onion, trimmed and cut into pieces
- 1 garlic clove
- 3 fresh portobello mushrooms (230 g), thinly sliced
- 370 g fresh silverbeet leaves, stalks removed and coarsely chopped
- ground black pepper, to taste
- 2 pinches ground nutmeg
- 80 g goats cheese
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only, roughly chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1995 kJ / 477.5 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 340 mg
Alternatywne przepisy
Adzuki Stew with spiced cauliflower rice
24 Std. 40 Min
Honey semifreddo with warm figs and walnuts (Diabetes)
6 Std. 15 Min
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter, TM6)
Brak ocen
Chunky basil pesto dip
10 min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 min
Orange and cardamom granola clusters (Diabetes)
1h 15min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24u. 55min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1h
Pumpkin tahini smash
40min
Vegetable trimming stock
2h
Hommus
15min
Basil pesto
10 min