Cheese and spring onion galette

Cheese and spring onion galette

4.2 23 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Pastry
  • unsalted butter chilled and cut into pieces (3-4 cm)
    70 g
  • self-raising flour plus extra for dusting
    120 g
  • sea salt
    2 pinches
  • egg yolk
    1
  • chilled water
    30 g
Filling
  • cheddar cheese cut into pieces (3 cm)
    200 g
  • unsalted butter
    40 g
  • spring onion/shallot trimmed, white part cut into halves; green part cut into thin slices
    140 g
  • flaked almonds
    100 g
  • wholegrain mustard
    1 tbsp
  • egg yolks
    2
  • egg
    1
  • dried marjoram
    1 tsp
  • full cream milk
    2 tbsp
Creamy tofu dressing
  • extra virgin olive oil
    200 g
  • garlic cloves
    3
  • silken tofu
    150 g
  • seeded wholegrain mustard
    1 tbsp
  • balsamic vinegar
    60 g
  • miso paste
    2 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 786.8 kcal / 3305 kJ
Białko 18.5 g
Tłuszcz 70.1 g
Węglowodany 20.9 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 22.2 g
Sód 1044.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...