Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 650 g sourdough bread (day old), cut into slices (1.5 cm)
- 100 g tasty cheese, cut into pieces (3 cm)
- 3 garlic cloves
- 3 leeks, white and light green parts only (approx. 350 g), cut into slices
- 60 g fresh baby spinach
- 1 dried bay leaf
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 6 eggs
- 350 g milk
- 300 g sour cream
- 2 tsp Dijon mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2897.7 kJ / 689.9 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 39.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.2 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 988.2 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin tart
2h 15min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2h 30 min
Cauliflower gratin
1h
Smoked salmon slice
2u. 40min
Fresh tomato tart
40min
Fig and apricot tea bread
1h 30min
Mediterranean vegetable bake
50min
Creamy cauliflower and blue cheese pasta
40min
Mushroom tart
50min
Mushroom-stuffed mushrooms
50min
Ham and zucchini quiche
1h 45min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min