Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing (optional)
- 100 g brown basmati rice
- 1000 g water
- 2 tsp salt
- 1 butternut pumpkin, washed, cut into halves lengthways and deseeded (see Tips)
- 20 g olive oil, plus extra for brushing
- 1 eschalot (approx. 40 g)
- 2 garlic cloves
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 1 parsnip, cut into pieces
- ½ red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 100 g fresh portobello mushrooms, cut into halves
- 2 tsp dried oregano
- ½ tsp ground black pepper
- slivered almonds, toasted, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1703.5 kJ / 405.6 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Sód
- 1136.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 Std. 35 Min
Sweet potato lasagne
1h 20min
Vegetable lasagne
1 Std. 35 Min
Butternut mac and cheese
45 min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1sa 50 dk
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Vegan moussaka
1sa 50 dk
Mushroom stroganoff
20 min
Mediterranean carrot fritters
1h
Sliders with walnut or sweet potato patties
2sa 15 dk
Hearty gluten free vegetarian lasagne
3hod. 5min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min