Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing (optional)
- 100 g brown basmati rice
- 1000 g water
- 2 tsp salt
- 1 butternut pumpkin, washed, cut into halves lengthways and deseeded (see Tips)
- 20 g olive oil, plus extra for brushing
- 1 eschalot (approx. 40 g)
- 2 garlic cloves
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 1 parsnip, cut into pieces
- ½ red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 100 g fresh portobello mushrooms, cut into halves
- 2 tsp dried oregano
- ½ tsp ground black pepper
- slivered almonds, toasted, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1703.5 kJ / 405.6 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Sód
- 1136.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Hearty lentil chilli
50 min
Vegetarian quiche
1sa 55 dk
Vegetable chilli
50 min
Ancho chilli and black bean stew
40 min
Raw pumpkin and zucchini curry
25 min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5min
Three-bean shepherd's pie
26 Std.
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 min
Tex-mex vegetable stew
1h 15min
Polenta zucchini slice
2 godz. 10 min
Butternut mac and cheese
45 min