![Harissa lamb with green couscous Harissa lamb with green couscous](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A1846339-3EEA-4AE2-B417-F96FA5ADB634/Derivates/10FA3529-F0AB-4739-B0CB-FFEA0ECC41E1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g couscous
- 40 g olive oil
- 850 g hot water
- 1 ½ tsp salt
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 150 g red onion, cut into 12 wedges, segments separated
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground paprika
- 500 - 600 g lamb rump steak, trimmed and cut into pieces ( 4 cm)
- 1 - 2 tbsp harissa paste, to taste (see Tip)
- 8 - 10 Dutch carrots, trimmed and cut into halves lengthways
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices (5 mm)
- honey, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2578 kJ / 613.8 kcal
- Białko
- 45.6 g
- Węglowodany
- 51.2 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1398.8 mg
Alternatywne przepisy
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40 Min
Korean barbecue chicken with rice
45 Min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 Min
Hoisin pork bowl
30 Min
Lamb with pumpkin and lentils
50 min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1 Std. 15 Min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 Min
Sticky chicken
24h 35min
Layered lamb curry
1 Std.
Thai red pork curry
35 min
Coconut poached chicken salad
45 Min
Asian-style pork noodles
1 Std.