![Kumara pie Kumara pie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4EDDAB47-F5DB-486A-B5AA-CB78B38F1D70/Derivates/D616250E-92B6-4D52-B80C-EED5D7F67B21.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rosemary crust
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 120 g unsalted butter, chilled, cut into pieces (1 cm)
- 90 g water
Kumara filling
- 40 g walnuts
- 500 g water
- 800 g kumara, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 2 eschalots, cut into halves
- 2 garlic cloves, peeled
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 120 g milk
- 2 eggs
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 pinches sea salt flakes (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1102.7 kJ / 262.6 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 155.4 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 Std. 35 Min
Pumpkin tart
2h 15min
Steamed ginger puddings
40 Min
Courgette strudel
1h 20min
Cheese and spring onion galette
1 Std. 15 Min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1 Std. 15 Min
Broccoli mustard pasties
1 godz. 55 min
Mushroom croustade
1 Std. 35 Min
Baked broccoli bites with tofu mayonnaise
55min
Mashed pea and corn slice
40 Min
Feijoa crumble slice
1 Std. 5 Min
Mini cheese scones with savoury butter
30 Min