Letnie rollsy wegańskie
TM6 TM5

Letnie rollsy wegańskie

4.2 (19 ocen)

Składniki

Sos z orzeszków ziemnych

  • 50 g orzeszków ziemnych prażonych bez tłuszczu, solonych
  • 200 g wody
  • 70 g masła orzechowego
  • 70 g sosu Hoisin

Nadzienie warzywne

  • 1 ogórek (ok. 200 g)
  • 2 marchewki (ok. 200 g)
  • 1 czerwona papryka, bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki (ok. 150 g)
  • 1 żółta papryka, bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki (ok. 150 g)
  • 2 - 3 liście czerwonej kapusty (ok. 100 g)

Zawijanie

  • ciepła woda, do zanurzania płatów papieru ryżowego
  • 15 płatów papieru ryżowego, okrągłych (ok. Ø 20 cm)
  • 3 gałązki mięty, świeżej, tylko liście
  • 3 gałązki kolendry, świeżej, tylko liście
  • 1 sałata masłowa, tylko liście, pokrojone na kawałki 5 x 12 cm
  • 8 pomidorków koktajlowych (ok.100 g), pokrojonych w 3 lub 4 plastry

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
563 kJ / 134 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
2.4 g
Sód
54 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy