
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos z orzeszków ziemnych
- 50 g orzeszków ziemnych prażonych bez tłuszczu, solonych
- 200 g wody
- 70 g masła orzechowego
- 70 g sosu Hoisin
Nadzienie warzywne
- 1 ogórek (ok. 200 g)
- 2 marchewki (ok. 200 g)
- 1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki (ok. 150 g)
- 1 żółta papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki (ok. 150 g)
- 2 - 3 liście czerwonej kapusty (ok. 100 g)
Zawijanie
- ciepła woda do zanurzania płatów papieru ryżowego
- 15 płatów papieru ryżowego okrągłych (ok. Ø 20 cm)
- 3 gałązki mięty, świeżej tylko liście
- 3 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
- 1 sałata masłowa tylko liście, pokrojone na kawałki 5 x 12 cm
- 8 pomidorków koktajlowych (ok.100 g), pokrojonych w 3 lub 4 plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 134 kcal / 563 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 54 mg