Urządzenia i Akcesoria
Letnie rollsy wegańskie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
15 sztuk
Składniki
Sos z orzeszków ziemnych
-
50 g orzeszków ziemnych prażonych bez tłuszczu, solonych
-
200 g wody
-
70 g masła orzechowego
-
70 g sosu Hoisin
Nadzienie warzywne
-
1 ogórek (ok. 200 g)
-
2 marchewki (ok. 200 g)
-
1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki (ok. 150 g)
-
1 żółta papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki (ok. 150 g)
-
2 - 3 liście czerwonej kapusty (ok. 100 g)
Zawijanie
-
ciepła woda do zanurzania płatów papieru ryżowego
-
15 płatów papieru ryżowego okrągłych (ok. Ø 20 cm)
-
3 gałązki mięty, świeżej tylko liście
-
3 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
1 sałata masłowa tylko liście, pokrojone na kawałki 5 x 12 cm
-
8 pomidorków koktajlowych (ok.100 g), pokrojonych w 3 lub 4 plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
54 mg
Białko
4 g
Kalorie
563 kJ /
134 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ DZIECKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegetariańskie spring rollsy (TM6, TM7)
1 godz.
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Letnie rollsy z sosem z kolendry
1 godz.
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2 godz. 5 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Burger wegański
3 godz. 55 min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min
Koreański ramen z tofu
50 min