Letnie rollsy wegańskie

Letnie rollsy wegańskie

4.3 21 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
15 sztuk

Składniki

Sos z orzeszków ziemnych
  • 50 g orzeszków ziemnych prażonych bez tłuszczu, solonych
  • 200 g wody
  • 70 g masła orzechowego
  • 70 g sosu Hoisin
Nadzienie warzywne
  • 1 ogórek (ok. 200 g)
  • 2 marchewki (ok. 200 g)
  • 1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki (ok. 150 g)
  • 1 żółta papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki (ok. 150 g)
  • 2 - 3 liście czerwonej kapusty (ok. 100 g)
Zawijanie
  • ciepła woda do zanurzania płatów papieru ryżowego
  • 15 płatów papieru ryżowego okrągłych (ok. Ø 20 cm)
  • 3 gałązki mięty, świeżej tylko liście
  • 3 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
  • 1 sałata masłowa tylko liście, pokrojone na kawałki 5 x 12 cm
  • 8 pomidorków koktajlowych (ok.100 g), pokrojonych w 3 lub 4 plastry

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 134 kcal / 563 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 54 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...