
Urządzenia i Akcesoria
Letnie rollsy wegańskie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
15 sztuk
Składniki
Sos z orzeszków ziemnych
-
50 g orzeszków ziemnych prażonych bez tłuszczu, solonych
-
200 g wody
-
70 g masła orzechowego
-
70 g sosu Hoisin
Nadzienie warzywne
-
1 ogórek (ok. 200 g)
-
2 marchewki (ok. 200 g)
-
1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki (ok. 150 g)
-
1 żółta papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki (ok. 150 g)
-
2 - 3 liście czerwonej kapusty (ok. 100 g)
Zawijanie
-
ciepła woda do zanurzania płatów papieru ryżowego
-
15 płatów papieru ryżowego okrągłych (ok. Ø 20 cm)
-
3 gałązki mięty, świeżej tylko liście
-
3 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
1 sałata masłowa tylko liście, pokrojone na kawałki 5 x 12 cm
-
8 pomidorków koktajlowych (ok.100 g), pokrojonych w 3 lub 4 plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
134 kcal /
563 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
54 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIEŃ DZIECKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegetariańskie spring rollsy (TM6)
1 Std.
Czarne bułeczki bao z łososiem
1 Std. 20 Min
Zupa z kimchi i tofu
30 Min
Nachos z tortilli i sos mango-chili
40 Min
Zupa z grzybami w pięciu smakach
40 Min
Letnie rollsy z sosem z kolendry
1 Std.
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 Min
Koreański ramen z tofu
50 Min
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
35 Min
Babeczki pistacjowe z kremem
50 Min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 Std. 10 Min
Tofu po koreańsku
1 Std. 20 Min