Urządzenia i Akcesoria
Różowa surówka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
300 g białej kapusty pokrojonej na 3 cm kawałki
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
300 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
-
125 g oliwy z oliwek
-
1 jajko o temp. pokojowej (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g liści kolendry, świeżych
-
¼ łyżeczki sosu Worcestershire (opcjonalnie)
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
298.1 mg
Białko
3 g
Kalorie
1053.5 kJ /
251.8 kcal
Tłuszcz
21.7 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
12.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RÓŻOWE PRZEPISY III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM6, TM7)
10 min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6, TM7)
20 min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM6, TM7)
20 min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM5)
20 min
Coleslaw z czerwonej kapusty
15 min
Surówka z białej kapusty z sosem rzodkiewkowym
10 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z marchewki i pora
15 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min