Różowa surówka

Różowa surówka

3.2 45 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g białej kapusty pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 300 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 300 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
  • 125 g oliwy z oliwek
  • 1 jajko o temp. pokojowej (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 10 g liści kolendry, świeżych
    10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ¼ łyżeczki sosu Worcestershire (opcjonalnie)
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 298.1 mg
Białko 3 g
Kalorie 1053.5 kJ / 251.8 kcal
Tłuszcz 21.7 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 12.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...