Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
5 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 4 cm kawałki
-
200 g resztek pieczonego mięsa pokrojonego na kawałki
-
200 g resztek pieczonych ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
200 g resztek pieczonych warzyw mieszanych, np. dyni, marchewki, korzenia pietruszki, batata, brokułu, kalafiora, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżka chrzanu tartego, śmietankowego
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku, plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek (opcjonalnie)
-
400 g wody
-
olej rzepakowy do natłuszczenia i smażenia
-
4 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1191.8 mg
Białko
16.8 g
Kalorie
1124.3 kJ /
268.5 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
14.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka ryżowa z warzywami na parze, orientalnym dressingiem i jogurtowym dipem; Ciasteczka
50 min
Wieprzowina w białym sosie z purée warzywnym i brokułami
55 min
Zupa krem z pora i ziemniaków, polędwiczki drobiowe z sosem velouté
45 min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30 min
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35 min
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
15 min
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1 h 50 min
Lasagne z czerstwego chleba
1 h 45 min
Pulpety z wołowiny i kiełbasy wieprzowej
45 min
Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty
45 min
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40 min
Brokuł z mleczkiem kokosowym
35 min