Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
TM6 TM5

Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie

3.7 (29 ocen)

Składniki

  • 5 g szczypiorku, świeżego, pokrojonego na 4 cm kawałki
  • 200 g resztek pieczonego mięsa, pokrojonego na kawałki
  • 200 g resztek pieczonych ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 200 g resztek pieczonych warzyw, mieszanych, np. dyni, marchewki, korzenia pietruszki, batata, brokułu, kalafiora, pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżka chrzanu tartego, śmietankowego
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku, plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek (opcjonalnie)
  • 400 g wody
  • olej rzepakowy, do natłuszczenia i smażenia
  • 4 jajka

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1124.3 kJ / 268.5 kcal
Białko
16.8 g
Węglowodany
14.3 g
Tłuszcz
16.8 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Błonnik
3 g
Sód
1191.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy