
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
5 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 4 cm kawałki
-
200 g resztek pieczonego mięsa pokrojonego na kawałki
-
200 g resztek pieczonych ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
200 g resztek pieczonych warzyw mieszanych, np. dyni, marchewki, korzenia pietruszki, batata, brokułu, kalafiora, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżka chrzanu tartego, śmietankowego
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku, plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek (opcjonalnie)
-
400 g wody
-
olej rzepakowy do natłuszczenia i smażenia
-
4 jajka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
268.5 kcal /
1124.3 kJ
Białko
16.8 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
14.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
1191.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarte ogórki kiszone - na zupę ogórkową (TM5)
122 godz. 20 min
Tarta z marmoladą pigwową
50 min
Zupa dyniowa z ravioli
35 min
Szybka pizza z tuńczykiem i karczochami
50 min
Sałatka z mielonym kurczakiem
50 min
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40 min
Lasagne z czerstwego chleba
1 godz. 45 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem
1 godz.
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 godz.
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1 godz. 40 min