Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g wołowej szynki Cecina, pokrojonej w 1-2 mm plastry
lub 150 g szynki długodojrzewającej, wołowej, pokrojonej w 1-2 mm plastry - 20 g oliwy z oliwek
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 40 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 160 g mąki pszennej
- 800 g mleka
- ½ łyżeczki soli
- 1 opakowanie koziego sera, miękkiego (150 g), np. typu rolada, pokrojonego na kawałki
- 300 - 400 g bułki tartej
- 2 - 3 jajka
- olej, do głębokiego smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 514 kJ / 123 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 182.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kulki ziemniaczane
50 min
Zielone naleśniki z szynką i serem
55min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1h 55min
Polędwiczki w cieście drożdżowym
1sa 10 dk
Placki z purée ziemniaczanego
1h 55min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
55min
Kąski serowo-brokułowe
55min
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2 godz. 50 min
Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami
1sa 30 dk
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 dk
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1sa