Urządzenia i Akcesoria
Sernik z Varomy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji
Składniki
-
120 g herbatników maślanych
-
35 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
750 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki (patrz wariant)
-
150 g cukru
-
4 jajka
-
25 g mąki pszennej
-
70 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
89.5 mg
Białko
9.2 g
Kalorie
1622.4 kJ /
387.5 kcal
Tłuszcz
26.2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
16.5 g
Węglowodany
28.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
6 h 30 min
Migdałowe ciasto z tahini
1 h 30 min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 h
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 h
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 h 30 min
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 min
Czekoladowy sernik japoński
3 h 30 min
Sernik baklava
7 h
Odwracane ciasto z gruszkami
2 h 15 min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 h 30 min
Cytrynowy sernik japoński
1 h 45 min
Piernik z Varomy
1 h 40 min