
Urządzenia i Akcesoria
Sernik z Varomy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji
Składniki
-
herbatników maślanych120 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki35 g
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki (patrz wariant)750 g
-
cukru150 g
-
jajka4
-
mąki pszennej25 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego70 g
-
skórki otartej z pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek2 łyżeczki
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
wody1500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
387.5 kcal /
1622.4 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
26.2 g
Węglowodany
28.7 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
16.5 g
Sód
89.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Tort Sachera
3 godz. 30 min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Piernik z Varomy
1 godz. 40 min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Obieranie imbiru (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2 godz.
Ciasto z kaszy kuskus z owocami
6 godz. 25 min
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min
Kogel-mogel
5 min