Urządzenia i Akcesoria
Sernik z Varomy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji
Składniki
-
120 g herbatników maślanych
-
35 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
750 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki (patrz wariant)
-
150 g cukru
-
4 jajka
-
25 g mąki pszennej
-
70 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
89.5 mg
Białko
9.2 g
Kalorie
1622.4 kJ /
387.5 kcal
Tłuszcz
26.2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
16.5 g
Węglowodany
28.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto na ciemnym piwie
3 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Trufle rumowo-cynamonowe
45 min
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2 godz. 30 min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM5)
2 godz. 15 min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 min
Obieranie imbiru (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Czarne sezamki
1 godz. 50 min
Mini serniczki z kawą zbożową
30 min
Ciasto cytrynowe na parze
2 godz. 20 min
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min