Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de patates douces, coupées en cubes
- 70 g d'oignons, coupés en deux
- 520 g de pois chiches en conserve, égouttés
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 60 g de crème fraîche
- 1 c. à soupe de persil frais, haché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 885 kJ / 210 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de patate douce et de pois chiches
35min
Velouté patate douce et orange
30min
Velouté de carotte au lait de coco
50min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35min
Mouliné de lentilles corail à l'indienne
45min
Velouté de potiron à la cannelle
45min
Velouté de carotte, lentilles et potiron
35min
Crème de petits pois
40min
Velouté de butternut et patate douce
35min
Crème de lentilles corail
35min
Velouté de patate douce et panais aux langoustines
45min
Velouté de carotte, pomme et curry
50min