
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g d'eau
- 200 g de lentilles corail
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier frais
- 1 gousse d'ail
- 80 g d'oignon coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 100 g de poivron rouge taillé en lanières
- 250 g de tomates coupées en six ou huit
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 12 olives noires dénoyautées coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 264 kcal / 1109 kJ
- Białko
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Błonnik
- 7.5 g