Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g d'eau
- 200 g de lentilles corail
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier frais
- 1 gousse d'ail
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 100 g de poivron rouge, taillé en lanières
- 250 g de tomates, coupées en six ou huit
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 12 olives noires dénoyautées, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1109 kJ / 264 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 7.5 g
Alternatywne przepisy
Bolognaise aux lentilles vertes
40min
Lentilles corail et quinoa au curry
25min
Dhal butternut et lentilles corail
45min
Ragoût de haricots œil noir aux légumes
2 godz. 35 min
Lentilles corail à l'indienne
55min
Curry d'aubergines, tomates et pois chiches
35min
Quinotto de potimarron et graines de courge
35min
Gratin de lentilles corail
1h 20min
Curry au tofu fumé
40min
Ratatouille aux lentilles
50min
Curry de lentilles aux épinards
40min
Légumes au curry
1h