Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g d'eau
- 200 g de lentilles corail
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier frais
- 1 gousse d'ail
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 100 g de poivron rouge, taillé en lanières
- 250 g de tomates, coupées en six ou huit
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 12 olives noires dénoyautées, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1109 kJ / 264 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 7.5 g
Alternatywne przepisy
Gratin de lentilles corail
1h 20min
Curry de lentilles aux épinards
40 dk
Curry de pommes de terre aubergines à la coco
45 dk
Lentilles corail et quinoa au curry
25 min
Risotto végétarien
35 dk
Paëlla aux haricots rouges
1h 15min
Bolognaise aux lentilles vertes
40 dk
Curry d'aubergines, tomates et pois chiches
35 dk
Curry de légumes
25 min
Quinoasotto
35 dk
Lentilles corail à l'indienne
55 dk
Ratatouille aux lentilles
50 dk