Dhal butternut et lentilles corail

Dhal butternut et lentilles corail

3.7 454 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 10 g de gingembre frais
  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • ½ piment rouge en saumure
  • 20 g de curcuma frais
  • 15 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de ras el-hanout
  • 2 c. à café de concentré de tomate
  • 150 g de lentilles corail
  • 450 g de courge butternut coupée en morceaux
  • 500 g d'eau
  • 3 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 158.2 kcal / 663.3 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 25.2 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...