Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'emmental
- 600 g d'eau
- 1000 g de chair de potiron, épluchée et coupée en morceaux
- 300 - 400 g de châtaignes cuites et pelées
- 50 g de beurre demi-sel
- 50 g de farine de blé
- 500 g de lait
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 938 kJ / 224 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche à la courge musquée de Provence
1h 10min
Flan de patate douce
40 min
Crumble de potiron et jambon
1h 10min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 min
Tarte au potiron, poireaux et lardons
1h
Gratin de courge
1h
Gratin de potimarron et pomme de terre
1 Std. 20 Min
Crumble de courgette à la menthe
50min
Cake au potimarron, beaufort et pavot
1 godz. 45 min
Gratin de panais au parmesan et aux noisettes
1 Std. 15 Min
Terrine de potimarron aux noisettes
4 godz. 30 min
Flan de patate douce aux épices
55min