Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de panais pelés, en cubes de 2 cm
- 300 g de pommes de terre farineuses, spécial purée pelées, en cubes de 2 cm
- 250 g de patate douce pelée, en cubes de 2 cm
- ½ c. à café de sel
- 350 g de lait
- 100 g de fromage à tartiner, type Boursin (ail et fines herbes, ciboulette et noix...)
- 2 brins de persil frais, effeuillé (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 769 kJ / 182 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Purée de topinambour au chocolat blanc
40 min
Merlan et purée de céleri-rave
35 min
Purée aux saveurs asiatiques
40 min
Purée panais-butternut, feuilles de betterave et pignons de pin
45 min
Purée de panais et boulettes aux raisins
40 min
Purée de céleri
25 min
Purée de patate douce au gingembre
30 min
Velouté de patate douce et panais aux langoustines
45 min
Purée céleri-pomme
45 min
Mousseline de céleri-rave
45 min
Purée de panais et légumes d'hiver
40 min
Purée panais potiron
45 min