Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g d'huile d'olive
-
1
cube de bouillon de poulet
lub 1 cube de bouillon de légumes - 150 g de poireau, blanc et vert clair, fendu en croix puis en tronçons de 3 cm
- 200 g de riz spécial risotto
- 500 g d'eau
- 60 g de gorgonzola au mascarpone
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 725 kJ / 173 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Risotto au potimarron
1h
Risotto aux raisins et gorgonzola
40min
Risotto aux carottes et bleu de Gex
30min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Risotto chèvre-brocoli
45min
Gnocchi au brocoli et bleu
40min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Risotto aux asperges
35min
Risotto de potiron au lait de coco
40min
Risotto aux herbes et fromage de chèvre
30min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35min
Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella
35min