![Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM5) Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/16a30f29b5c9ac2ffb8f82052c2e97a7/Derivates/b9e909610c2190dc424bd936cfab79b487da06f8.jpg)
Wersje kompatybilne
Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g plum tomatoes
- 160 g aubergine, washed, ends removed, halved lengthways
- 2 pinches fine sea salt, plus ¼ tsp
-
60
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 25 g walnut halves
- 1 garlic clove
- 50 g fresh basil leaves
- 100 g olive oil
- 200 g goat's cheese, soft, thinly sliced
- 4 pinches dried oregano
-
50
g honey
lub agave syrup - 40 g white wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2157.4 kJ / 515.6 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 660.2 mg
Alternatywne przepisy
Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM6)
40 Min
Pumpkin Soup, Seasonal Mushrooms and Truffle
1 Std. 25 Min
Beetroot Carpaccio (TM5)
20 min
Semolina Dumplings
1 Std. 40 Min
Peanut Milk and Patties
8h 55min
Raspberry Turnovers
2h
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 Min
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30 Min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30 Min
One-pot Tomato and Garlic Pasta with Mussels
20 min
Guinness® Bread
1 Std. 45 Min
Spanish Tortilla
1 Std.