Wersje kompatybilne
Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g plum tomatoes
- 160 g aubergine, washed, ends removed, halved lengthways
- 2 pinches fine sea salt, plus ¼ tsp
-
60
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 25 g walnut halves
- 1 garlic clove
- 50 g fresh basil leaves
- 100 g olive oil
- 200 g goat's cheese, soft, thinly sliced
- 4 pinches dried oregano
-
50
g honey
lub agave syrup - 40 g white wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2157.4 kJ / 515.6 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 660.2 mg
Alternatywne przepisy
Grab and Go Breakfast Wrap
30 min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45 min
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1h 50min
Lamb Loin Roll with Salsify and Sweet Potato
50min
Blackberry Gin with Juniper
10min
Vegan almond dip
5 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Fattoush with grilled haloumi
Brak ocen
Tomatoes Stuffed with Mushrooms and Nuts
1h 5 min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM6)
45 min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Lemon Garlic Broccoli
20min