Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing

Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing

4.8 153 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

Green Tahini Dressing
  • garlic cloves
    2
  • light tahini
    50 g
  • freshly squeezed lemon juice
    60 g
  • water
    60 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    20 g
  • fresh coriander leaves only
    20 g
  • ground cumin
    ½ tsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
Aubergine Salad
  • aubergines sliced lengthways (1 cm)
    2
  • za'atar mixed with 2 Tbsp olive oil
    2 Tbsp
  • water
    800 g
  • bulgar wheat
    120 g
  • fresh spinach leaves
    100 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
  • tinned chickpeas (drained weight)
    120 g
  • cherry tomatoes halved
    100 g
  • pitted black olives
    50 g
  • red onion thinly sliced
    50 g
  • low fat feta cheese
    80 g
  • pomegranate seeds
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 285 kcal / 1192 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 14.2 g
Węglowodany 24.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...