Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Green Tahini Dressing
- 2 garlic cloves
- 50 g light tahini
- 60 g freshly squeezed lemon juice
- 60 g water
- 20 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g fresh coriander, leaves only
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp fine sea salt
Aubergine Salad
- 2 aubergines, sliced lengthways (1 cm)
- 2 Tbsp za'atar, mixed with 2 Tbsp olive oil
- 800 g water
- 120 g bulgar wheat
- 100 g fresh spinach leaves
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 120 g tinned chickpeas (drained weight)
- 100 g cherry tomatoes, halved
- 50 g pitted black olives
- 50 g red onion, thinly sliced
- 80 g low fat feta cheese
- 50 g pomegranate seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Supreme Plant Poke Bowl
1 Std. 10 Min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
1h
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Mexican Quinoa Salad
30min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 Min
Green Goddess Quinoa Salad
40min
Asian Chopped Salad
20 Min