Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g Parmesan cheese, cut in pieces (3 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (3 cm) - 500 g fennel bulb, fresh, thinly sliced and leaves
- 40 g unsalted butter
- 200 g water
- 2 pinches fine sea salt
- 100 g dry white wine
- 320 g Carnaroli rice (18 minute cooking time)
-
800
g chicken stock, hot
lub liquid vegetable stock, hot
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2215.7 kJ / 529.6 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 79.3 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 601 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asparagus Risotto
45min
Pea and Mint Risotto
40min
Mushroom Risotto
30min
Celeriac and Apple Soup
55min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1 godz. 15 min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Ratatouille
40min
Pear and Gorgonzola Risotto
30min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min