![Gorgonzola Tart with Pear and Walnuts (TM5) Gorgonzola Tart with Pear and Walnuts (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/686a0156de62df1aa0f5c4412a0e0210/Derivates/244d9b62809b1a7ef86d01ad14d9e3c87c6e3880.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g plain flour, plus extra for dusting
- 15 g olive oil
- 125 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch caster sugar
Topping
- 40 g halved walnuts
- 100 g chicory
- 150 g pear, halved lengthways
- 100 g crème fraîche
- 2 pinches coarse salt flakes, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 100 g Gorgonzola dolce, crumbled
- rocket leaves, for garnising
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1936.3 kJ / 462.8 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 676.9 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 Min
Grilled Fish with Mango Sambal
25 Min
Salad with Goat's Cheese and Toasted Cashew Dressing
25 Min
Lemon slush
10 min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20 Min
Peanut and Soba Noodle Slaw
20 Min
Green Goddess Quinoa Salad
40 min
Asparagus and Mango Salad
35 min
Sangría
10 min
Prawn Tempura Rolls
2h 40min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45 Min
Asian Chopped Salad
20 Min