Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Béchamel
- 100 g Provolone, cut in pieces (3 cm)
- 50 g unsalted butter, diced
- 500 g milk
- 70 g plain flour
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Tomato Sauce
- 2 garlic cloves
- 1 fresh chilli, deseeded
- 500 g passata
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 pinch fine sea salt
Spinach
- 300 g water
- 450 g fresh spinach leaves
- 2 onions, quartered
- 2 garlic cloves
- ½ Tbsp olive oil
Assembly
- 200 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 400 g mozzarella cheese, cut in pieces
- 300 g ricotta cheese
- 300 g dried lasagne pasta sheets (12-14 sheets)
- 1 bunch fresh basil, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4519 kJ / 1080 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 53 g
Alternatywne przepisy
Baked Penne with Vegetables
1h 5min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15 min.
Mushroom Wellingtons
2h 30min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25min
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Vegetable Stroganoff
30min
Tomato and Vegetable Quiche
1h 45min
Mushroom pie
1h 30min
Goat's Cheese Pie
1 Std. 10 Min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Beetroot and Halloumi Burgers
1h