Urządzenia i Akcesoria
Lentil moussaka
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
red split lentils200 g
-
water500 g
-
Parmesan cheese cut in pieces120 g
-
aubergines400 g
-
olive oil50 g
-
onions cut in halves200 g
-
garlic cloves3
-
pepper green or red, cut in pieces (approx. 150 g)1
-
tomatoes, canned including juice400 g
-
red wine120 g
-
dried oregano1 tbsp
-
ground ginger1 tsp
-
salt to taste1 - 2 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
butter plus extra for greasing40 g
-
milk500 g
-
flour40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
21 g
Kalorie
1917 kJ /
458 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
7.3 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lentil Moussaka
2h 20min
Chickpea Gratin
1h
Lentil Moussaka
3h 30min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Pea and Courgette Tarts
1h
Spinach, Tomato And Cheese Lasagne
2h 45min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Goat's Cheese Pie
1h 10min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h