Lentil moussaka

Lentil moussaka

4.6 166 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • red split lentils
    200 g
  • water
    500 g
  • Parmesan cheese cut in pieces
    120 g
  • aubergines
    400 g
  • olive oil
    50 g
  • onions cut in halves
    200 g
  • garlic cloves
    3
  • pepper green or red, cut in pieces (approx. 150 g)
    1
  • tomatoes, canned including juice
    400 g
  • red wine
    120 g
  • dried oregano
    1 tbsp
  • ground ginger
    1 tsp
  • salt to taste
    1 - 2 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • butter plus extra for greasing
    40 g
  • milk
    500 g
  • flour
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 458 kcal / 1917 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...