Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cod fillets (approx. 700-800 g)
- 1 tsp harissa sauce (see tip)
- 2 tsp ras el hanout (see tip)
- 2 tsp lemon-salt paste (see tip)
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- 2 ½ Tbsp olive oil
- 200 g red peppers, quartered
- 250 g yellow peppers, quartered
- 200 g green peppers, quartered
- 250 g couscous
- 290 g water
- 1 pinch ground black pepper
- 250 g liquid fish stock
- 200 g red peppers, cut in large pieces
- ¼ tsp brown sugar
- 4 Tbsp fresh coriander leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2054 kJ / 492 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 13 g
Alternatywne przepisy
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40min
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30min
Chicken and Chickpea Tagine
1 Std. 20 Min
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Asparagus and Pea Pasta
20 Min
Thai Steamed Trout Parcels
35min
Brussels Sprouts with Chestnuts and Pancetta
35min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50min
Tomato and Haddock Rice
50min
Cod with Olive and Bread Topping, Potatoes and Tenderstem Broccoli
40min