![Fish with Mixed Pepper Couscous Fish with Mixed Pepper Couscous](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/198263.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cod fillets (approx. 700-800 g)
- 1 tsp harissa sauce (see tip)
- 2 tsp ras el hanout (see tip)
- 2 tsp lemon-salt paste (see tip)
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- 2 ½ Tbsp olive oil
- 200 g red peppers, quartered
- 250 g yellow peppers, quartered
- 200 g green peppers, quartered
- 250 g couscous
- 290 g water
- 1 pinch ground black pepper
- 250 g liquid fish stock
- 200 g red peppers, cut in large pieces
- ¼ tsp brown sugar
- 4 Tbsp fresh coriander leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2054 kJ / 492 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 13 g
Alternatywne przepisy
Black-eyed Bean Stew with Baby Squid
5h 15min
Pea and Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli
50 Min
Watercress and Oat Soup
35min
Thai Steamed Trout Parcels
35min
Chicken Tagine
25 Min
Red bean chicken and sweet potato stew
45min
Asian-style Rice with Eggs and Vegetables
30 Min
Cod with Olive and Bread Topping, Potatoes and Tenderstem Broccoli
40 Min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Dahi Wali Macchi (Haddock Baked in Yoghurt)
50 Min
Peking Chicken
45min
Cauliflower Rice Pilaf with Sweet Potato
40 Min