Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Tbsp olive oil
- 2 duck breasts, skinless (approx. 180 g each)
- 2 garlic cloves
- 1 leek, white part only, sliced 2 cm (approx. 150 g)
- 2 carrots, sliced 1 cm (approx. 100 g)
- 1 celery stalk, sliced 1 cm (approx. 60 g)
- 1 courgette, sliced 1 cm (approx. 200 g)
- ¾ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ⅓ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 10 g fresh parsley leaves
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- 2 bay leaves
- 480 g tinned cannellini beans (2 x 400 g tins, drained)
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 300 g water, hot
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1702 kJ / 407 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
Alternatywne przepisy
Mushroom Risotto
30 Min
Chicken and Chickpea Tagine
1 Std. 20 Min
Pork with Spinach Lentils
20min
Poached Cod with Leek Sauce, Steamed Carrots and Basmati Rice
40min
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35 Min
Prawn and Chorizo Paella
45 Min
Ratatouille
40min
Salmon and Fennel Risotto
25min
Lamb Spezzatino
1 godz. 45 min
Chicken and mushrooms in red wine
45 Min
Seafood Risotto
40min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45 Min