Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 duck breasts, skinless (approx. 180 g each)
- 4 Tbsp olive oil
- 2 garlic cloves
- 1 leek, white part only, sliced 2 cm (approx. 150 g)
- 2 carrots, sliced 1 cm (approx. 100 g)
- 1 celery stalk, sliced 1 cm (approx. 60 g)
- 1 courgette, sliced 1 cm (approx. 200 g)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 10 g fresh parsley leaves
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- 2 bay leaves
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 300 g water, hot
- 480 g tinned cannellini beans (2 x 400 g tins, drained)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1702 kJ / 407 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55min
Cauliflower Cheese Soup
30min
Brodet (Fish stew)
1h 15 min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10min
Beef Bourguignon
1h 30min
Arbroath Smokie Soup
40min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40min
Broccoli and stilton soup
30min
Veracruz Fish
30min
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1h
Chicken and Mushrooms in Red Wine Sauce
45min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min