
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z szynką i fasolką szparagową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
330 g wody
-
230 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej zielonej lub żółtej, pokrojonej na kawałki
Farsz
-
3 jajka
-
180 g śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach, pokrojonej na kawałki
-
3 - 4 łyżki tymianku, świeżego
-
80 g twarogu koziego, miękkiego, podzielonegona kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
354 kcal /
1482 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
31.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TARTY I QUICHE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 godz. 40 min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 godz.
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Quiche z kurczakiem, pomidorami i bazylią
1 godz. 15 min
Tarta z kurczakiem
1 godz. 55 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 godz. 30 min
Quiche z pieczarkami
1 godz. 40 min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min