Urządzenia i Akcesoria
Tarta z szynką i fasolką szparagową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
330 g wody
-
230 g różyczek brokułu, pokrojonych na 2 cm kawałki230 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej zielonej lub żółtej, pokrojonej na kawałki
Farsz
-
3 jajka
-
180 g śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g szynki, wędzonej, lub drobiowej, w plastrach, pokrojonej na kawałki100 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach, pokrojonej na kawałki
-
3 - 4 łyżki tymianku, świeżego
-
80 g sera ricotta, lub twarogu, podzielonego na kawałki80 g twarogu koziego, miękkiego, podzielonegona kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcja
Białko
14 g
Kalorie
1482 kJ /
354 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
31.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TARTY I QUICHE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 godz.
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Quiche z kurczakiem, pomidorami i bazylią
1 godz. 15 min
Tarta z kurczakiem
1 godz. 55 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Quiche z pieczarkami
1 godz. 40 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 godz. 40 min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min