Urządzenia i Akcesoria
Muffinki brokułowe z szynką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
18 sztuk
Składniki
-
60 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
250 g różyczek brokułu
-
100 g marchewki pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
-
70 g otrębów owsianych
-
50 g oleju słonecznikowego
-
3 jajka
-
220 g mleka
-
100 g szynki pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
-
170 g mąki żytniej razowej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9 g
Kalorie
836 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 min
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 min
Muffinki z tuńczykiem
50 min
Frittata z cukinią
55 min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 min
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 godz.
Muffinki marchewkowe z makiem
1 godz.
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 min
Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami
55 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1 godz. 15 min