Kotlety rybne z musem z groszku i mięty

Kotlety rybne z musem z groszku i mięty

3.7 53 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Kotlety
  • 400 g filetów z dorsza pokrojonych na kawałki
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby
  • pieprz czarny, mielony ilość do przyprawienia ryby
  • 800 g wody
  • 400 g zielonego groszku, mrożonego
  • 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 10 g skórki z cytryny
  • 90 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
  • 15 g masła
  • 20 g mleka
  • 15 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby
  • 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • bułka tarta do obtoczenia krokietów
  • 2 jajka roztrzepane
Mus z groszku
  • 15 g liści mięty, świeżych
  • 4 szczypty soli
  • 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 60 g mleka
  • 30 g masła

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 552.5 mg
Białko 27.8 g
Kalorie 1313.7 kJ / 314 kcal
Tłuszcz 13.2 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 21.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...