
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kotlety
- 400 g filetów z dorsza, pokrojonych na kawałki
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby
- pieprz czarny, mielony, ilość do przyprawienia ryby
- 800 g wody
- 400 g zielonego groszku, mrożonego
- 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g skórki z cytryny
- 90 g cebuli dymki, pokrojonej na kawałki
- 15 g masła
- 20 g mleka
- 15 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- bułka tarta, do obtoczenia krokietów
- 2 jajka, roztrzepane
Mus z groszku
- 15 g liści mięty, świeżych
- 4 szczypty soli
- 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 60 g mleka
- 30 g masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1313.7 kJ / 314 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 552.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dorsz z aïoli i warzywami
50min
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1óra
Tajskie kotlety rybne
1 godz. 15 min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1óra
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1óra
Burger rybny z krewetkami
40min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1h 30min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30p
Kaszubskie kotlety rybne
35p
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45p
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 Min
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1óra 10p