![Kotlety rybne z musem z groszku i mięty Kotlety rybne z musem z groszku i mięty](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5979E013-111A-490C-A7BE-7A3EC16D93B4/Derivates/483FFDAC-3A84-4AC2-8AAA-28E9394EEB81.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kotlety
- 400 g filetów z dorsza, pokrojonych na kawałki
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby
- pieprz czarny, mielony, ilość do przyprawienia ryby
- 800 g wody
- 400 g zielonego groszku, mrożonego
- 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g skórki z cytryny
- 90 g cebuli dymki, pokrojonej na kawałki
- 15 g masła
- 20 g mleka
- 15 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- bułka tarta, do obtoczenia krokietów
- 2 jajka, roztrzepane
Mus z groszku
- 15 g liści mięty, świeżych
- 4 szczypty soli
- 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 60 g mleka
- 30 g masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1313.7 kJ / 314 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 552.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Tajskie kotleciki rybne z sosem chili
1 Std. 40 Min
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25 Min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1 Std.
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 Std. 30 Min
Pierożki shaomai
2 Std.
Gofry ziemniaczane z dodatkiem szparagów i jajka w koszulce
4 Std. 5 Min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1 Std. 10 Min
Tajskie kotlety rybne
1 Std. 15 Min
Gulasz cielęcy
1 Std. 15 Min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min
Kaszubskie kotlety rybne
35 min