Urządzenia i Akcesoria
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
200 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
700 g sera ricotta
-
2 jajka
-
10 g oliwy z oliwek
-
40 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
24 rurki makaronu jajecznego, suchego, typu cannelloni
-
700 g przecieru pomidorowego, typu passata
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
609.7 mg
Białko
29 g
Kalorie
2170.2 kJ /
518.7 kcal
Tłuszcz
21.2 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Węglowodany
53.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55min
Makaron z sosem z trzech serów
15min
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1h 20min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2h
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1h 10min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
45min
Makaron po liguryjsku
45min
Makaron à la Norma
50min
Gnocchi w sosie pomidorowym
35min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1h 30min