Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 200 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 700 g sera ricotta
- 2 jajka
- 10 g oliwy z oliwek
- 40 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 24 rurki makaronu jajecznego, suchego, typu cannelloni
- 700 g przecieru pomidorowego, typu passata
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2170.2 kJ / 518.7 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 609.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron penne zapiekany z purée kalafiorowym
1 godz. 20 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1h 35min
Zielone cannelloni
1h 45min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Sycylijskie arancini z mięsem
3h 5min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2h 45min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40min