
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 200 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 700 g sera ricotta
- 2 jajka
- 10 g oliwy z oliwek
- 40 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 24 rurki makaronu jajecznego, suchego, typu cannelloni
- 700 g przecieru pomidorowego, typu passata
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 518.7 kcal / 2170.2 kJ
- Białko
- 29 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Sód
- 609.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Meksykańskie chili con carne z serową polentą
1 godz. 10 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy
1 godz. 10 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto
45 min
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30 min