Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta

Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta

3.3 49 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji

Składniki

  • 6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 200 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 700 g sera ricotta
  • 2 jajka
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 40 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 24 rurki makaronu jajecznego, suchego, typu cannelloni
  • 700 g przecieru pomidorowego, typu passata

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 609.7 mg
Białko 29 g
Kalorie 2170.2 kJ / 518.7 kcal
Tłuszcz 21.2 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Węglowodany 53.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...