
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli szalotki30 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 gałązki
-
ząbek czosnku1
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki120 g
-
mleka20 g
-
musztardy francuskiej1 łyżka
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
pieczarek pokrojonych w ok. 2 mm plastry100 g
-
wody1000 g
-
soli2 łyżeczki
-
tymianku, świeżego (opcjonalnie)2 gałązki
-
ryżu długoziarnistego200 g
-
żółta papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)1
-
czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)1
-
zielona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (ok. 1 x 6 cm)1
-
filety z dorsza, bez skóry (ok. 150 g każdy)4
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
521.6 kcal /
2182.5 kJ
Białko
48.9 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
50.5 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
1460.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W PAPILOTACH
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30 min
Paczuszki z łososiem i kuskus z suszonymi pomidorami
55 min