
Urządzenia i Akcesoria
Tortille z sosem z kukurydzą i pomidorową salsą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
500 g zielonych pomidorów pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
-
220 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 ząbek czosnku
-
7 gałązki kolendry, świeżej
-
3 - 4 łyżeczki soli
-
200 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
550 - 600 g ziaren kukurydzy, świeżych
-
18 tortilli kukurydzianych małych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
321 kcal /
1348 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
58 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska