Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g zielonych pomidorów, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
- 220 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g zielonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 2 ząbek czosnku
- 7 gałązki kolendry, świeżej
- 3 - 4 łyżeczki soli
- 200 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
-
550 - 600
g ziaren kukurydzy, świeżych
lub 550 - 600 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej - 18 tortilli kukurydzianych, małych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1348 kJ / 321 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 58 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla
25min
Forszmak klasyczny
1h 35min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30min
Płynące ciasto czekoladowe z wędzonym twarogiem
30min
Letnie rollsy z sosem z kolendry
1h
Trufle czekoladowe z sezamem
3h 25min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1h 15 min
Mini focaccie
2h 5min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50min
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55min
Focaccia serowa z pomidorami
45min