Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggplant and mince layers
- 900 g water
- 750 g eggplant (approx. 1.5), cut into round slices (0.5 cm)
- 2 ½ tsp sea salt
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 30 g red wine
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tbsp tomato paste
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground cloves
- 1 tsp ground cinnamon
- 1000 g lamb mince, broken into pieces
Béchamel topping
- 170 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 40 g unsalted butter
- 40 g plain flour
- 500 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2159 kJ / 514 kcal
- Białko
- 38.6 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1150 mg
Alternatywne przepisy
Pork cannelloni with vegetable sauce
1h
Spiced lamb pie
40 min
Beef ragu
1h 25min
Keftethes (Greek meatballs)
40 min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25min
Moroccan chicken with couscous
1h 5min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1 Std. 15 Min
Chicken cacciatore
50min
Lemon and lamb pie with filo topping
2 Std. 40 Min
Paprika chicken with sour cream sauce
1 Std. 15 Min
Chicken and mushroom lasagne
1 Std. 55 Min