Chunky mixed vegetable soup

Chunky mixed vegetable soup

4.3 74 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • olive oil
    20 - 25 g
  • mixed vegetables (e.g. onions, shallots, leek), cut into pieces (2 cm)
    100 - 150 g
  • mixed vegetables (e.g. zucchini, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celery, parsnips), cut into pieces (2 cm)
    350 - 400 g
  • mixed frozen vegetables or frozen peas (optional)
    50 g
  • water
    700 - 800 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • salt
    ½ - 1 tsp
  • dried pasta of choice
    60 - 80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 190.7 kcal / 800.8 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 25.1 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 801.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...