Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g olive oil
- 100 - 150 g mixed vegetables (e.g. onions, shallots, leek), cut into pieces (2 cm)
- 350 - 400 g mixed vegetables (e.g. zucchini, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celery, parsnips), cut into pieces (2 cm)
- 50 g mixed frozen vegetables or frozen peas (optional)
- 700 - 800 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- ½ - 1 tsp salt
- 60 - 80 g dried pasta of choice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 800.8 kJ / 190.7 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 801.1 mg
Alternatywne przepisy
Tuscan bean soup
40 min
Hearty seven vegetable soup
30 min
Spicy cauliflower soup
20 min
Minestrone
40 min
Vegetable soup
35 min
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40 min
Spiced lentil vegetable soup
1 godz. 30 min
Pasta with fennel and tomato sauce
40 min
Basic Vegetable Soup
50 min
Blended mixed vegetable soup
45 min
Brown rice salad
40 min
Stewed apples
25 min