Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g olive oil
- 100 - 150 g mixed vegetables (e.g. onions, shallots, leek), cut into pieces (2 cm)
- 350 - 400 g mixed vegetables (e.g. zucchini, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celery, parsnips), cut into pieces (2 cm)
- 50 g mixed frozen vegetables or frozen peas (optional)
- 700 - 800 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- ½ - 1 tsp salt
- 60 - 80 g dried pasta of choice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 800.8 kJ / 190.7 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 801.1 mg
Alternatywne przepisy
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40 мин.
Minestrone
40 мин.
Vegetable soup
35 min
Spiced lentil vegetable soup
1ч. 30 мин.
Tex-mex vegetable stew
1h 15min
Blended mixed vegetable soup
45 min
Stewed apples
25min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5h 40min
Cauliflower soup with bacon dust
35 min
Hearty seven vegetable soup
30 min
Brown rice salad
40 мин.
Pumpkin and ginger soup
35 min