Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil
- 150 g speck, finely diced (see Tip)
- 2 tbsp sunflower seeds
- 4 tbsp raw cashews
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 30 g red onion
- 400 g broccoli (approx. 1-2), trimmed and cut into wedges
- 80 g mayonnaise (see Tips)
- 80 g natural yoghurt (see Tips)
- 2 tsp seeded wholegrain mustard
- 3 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g dried cranberries
- 100 g Danish feta, crumbled, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1591.1 kJ / 380.3 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 766.5 mg
Alternatywne przepisy
Beef stock paste
3h
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
40min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1h
Sticky pork belly with jasmine rice
1h
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10 min
Lamb saag (Noni Jenkins)
1 Std. 15 Min
Cauliflower hash browns with sauteed mushrooms (Noni Jenkins)
40min
Cheese and bacon scones
35 Min
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
1h 10min
Spinach & mushroom quiche (Noni Jenkins)
50min
Magic muffins (Noni Jenkins)
30 Min
Grain-free granola (Noni Jenkins)
40min