Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 ripe tomatoes (approx. 300 g), cut into halves
- 20 g vegetable oil
- 20 g curry powder
- 20 g sugar (see Tips)
- 35 g brown vinegar
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp sea salt
- 500 g beef mince
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1406.2 kJ / 334.8 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 628.5 mg
Alternatywne przepisy
Curried sausages and lentils
1h
Vetkoek (fet-cook)
1h 35 min
South African yellow rice
20 min
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55min
Bunny chow
45min
Creamy beef curry
1h 15 min
Traditional bobotie
1h 30min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10min
Buttermilk rusks
29 Std. 25 Min
Mealie bread
55min
Fragrant curried mince with tomato salad
40min
South African yellow rice using rice mode
20 min