![Chicken, chorizo and chickpea stew Chicken, chorizo and chickpea stew](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E136CCE0-F1CB-4232-9289-503F8A714420/Derivates/57E42690-8343-4D2E-A504-7A160C188AD8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 30 g olive oil
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 120 - 130 g chorizo, cut into thin slices (5 mm)
- 40 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 800 g skinless chicken thigh fillets, cut into halves
- 1 tbsp dried oregano
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2364.8 kJ / 563 kcal
- Białko
- 47.7 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1304.4 mg
Alternatywne przepisy
Pork cannelloni with vegetable sauce
1h
Chilli beef with lemon feta
30 min
Beef stroganoff
35 min
Barley, bacon and chorizo soup
50 dk
Beef ragu
1h 25min
Red beans and rice with turkey meatballs
1h
Beef and potato massaman curry
2sa 10 dk
Beef and pepper ragu
2sa 15 dk
Sausage and butter bean winter stew
25 min
Southern-style pork and bean casserole
40 min
Chorizo and chicken pasta
50 dk
Mexican chicken stew
40 min