Prawn and saffron risotto

Prawn and saffron risotto

3.6 76 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 portions

Składniki

  • water lukewarm
    560 g
  • saffron threads
    ½ tsp
  • spring onions/shallots trimmed and cut into quarters
    4
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    2 tbsp
  • Arborio rice
    180 g
  • dry sherry
    80 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • sea salt to taste
    1 pinch
  • ground black pepper to taste, plus extra to serve
    1 pinch
  • raw prawns shelled and cleaned
    200 g
  • lemon zest only, finely grated, no white pith
    ½
  • butter (optional)
    2 - 3 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 626.3 kcal / 2620.4 kJ
Białko 20.5 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 81.6 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 647.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...