![Spiced labne with pumpkin and rocket salad Spiced labne with pumpkin and rocket salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A148936E-51A9-4D13-AA6C-7D080FB8697B/Derivates/9EE67B50-F739-4B12-BE58-90491D7E72D0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spiced labne
- 750 g natural yoghurt
- 150 g dukkah, for coating
Mint vinaigrette
- 1 garlic clove
- 1 ½ lemons, zest only, no white pith
- 45 - 60 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 90 g extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp raw sugar
Salad
- 750 g water
- 675 g Kent pumpkin, unpeeled, cut into thick wedges (1 cm)
- 1 ½ tsp extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp dried oregano
- 150 g red onion, cut into wedges (1 cm)
- 1 pomegranate, arils only
- 180 g rocket, washed and patted dry
- 2 - 3 tbsp pepita seeds, to taste (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2231.5 kJ / 531.2 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 302.2 mg
Alternatywne przepisy
Warm Mediterranean couscous salad
30min
Hommus
15 Min
Quinoa salad with mango salsa
1 Std.
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1 Std.
Beetroot, pear and blue cheese salad
1h 10min
Coleslaw
10 Min
Beetroot salad
10 Min
Basil pesto
10 Min
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
45 Min
Crispy bread with tapenade
45 Min
Apple, leek and sage sauce
15 Min
Cheesy biscuits
1 Std. 25 Min