Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spiced labne
- 750 g natural yoghurt
- 150 g dukkah, for coating
Mint vinaigrette
- 1 garlic clove
- 1 ½ lemons, zest only, no white pith
- 45 - 60 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 90 g extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp raw sugar
Salad
- 750 g water
- 675 g Kent pumpkin, unpeeled, cut into thick wedges (1 cm)
- 1 ½ tsp extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp dried oregano
- 150 g red onion, cut into wedges (1 cm)
- 1 pomegranate, arils only
- 180 g rocket, washed and patted dry
- 2 - 3 tbsp pepita seeds, to taste (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2231.5 kJ / 531.2 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 302.2 mg
Alternatywne przepisy
Roast pork with sage and cranberry stuffing
3 godz. 35 min
Mushroom risotto
30min
Basil pesto
10 min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1h 30min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40min
Thai chicken wraps
40min
Satay noodle salad
35 Min
Brussels sprouts and buckwheat winter salad
45min
Eggplant rotolo
1h 40min
Guacamole with mango
10 min
Balsamic salmon and zucchini noodles
35 Min
Zoodles with broccoli pesto
30min