![Spiced red wine pears Spiced red wine pears](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ED0A79A8-17EF-478B-B5C2-A88FC9205AE5/Derivates/D3649EFA-1F7E-451A-8EE2-2E4E8AF57F7E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spiced pears
- 400 g red wine
- 200 g water
- 200 g Rapadura sugar
- 2 cinnamon quills
- 3 whole cloves
- 1 orange, zest and juice
- ¼ tsp ground ginger
- ¼ tsp ground cardamom
- 900 - 1000 g pears (approx. 4-6 pears) peeled, cored and cut into quarters
Banana ice cream
- 80 g macadamia nuts
- 450 g banana, cut into pieces (3 cm) and frozen
- ½ tsp vanilla bean paste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1586.9 kJ / 377.8 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 11.2 mg
Alternatywne przepisy
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50 Min
Baked cheesecake
2 godz. 55 min
Rhubarb and strawberry fool
2h 15min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 Min
Russian beetroot salad
1 Std. 10 Min
Rhubarb and vanilla rhumba
25 Min
Almond biscotti
3 godz. 30 min
Fennel, freekeh and orange salad
2 Std. 25 Min
Pears in red wine
3 Std. 20 Min
Brussels sprouts with lime crumb
20 Min
Seafood and corn chowder
40 Min
Orange and almond cake
2h 20min