Urządzenia i Akcesoria
Seeded tahini crackers
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 portions
Składniki
-
poppy seeds25 g
-
chia seeds45 g
-
psyllium husks2 tbsp
-
sunflower seeds75 g
-
pepitas75 g
-
wholegrain mustard60 g
-
tahini55 g
-
golden linseeds (flaxseeds)45 g
-
salt½ tsp
-
egg1
-
gluten free flour for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
179 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
693.7 kJ /
165.2 kcal
Tłuszcz
13.3 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sesame and chia seed loaf
2 godz. 20 min
Gluten and grain free bread rolls
1 godz. 20 min
Beetroot salad
10 min
Pumpkin and turmeric loaf
1 godz. 50 min
Falafel crackers
40 min
Paleo sandwich bread
1 godz. 30 min
Chia and pepita gluten free loaf
1 godz. 25 min
Rosemary and sea salt crackers
35 min
Seed and nut bread
1 godz. 30 min
Chunky basil pesto dip
10 min
Seeded sheet crackers (Toddlers and beyond)
1 godz. 30 min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5 min