![Fig and apricot tea bread Fig and apricot tea bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/62C9F5E7-DD35-4267-A47E-3089224BB2AA/Derivates/7321F660-7E67-4E14-B3CD-A8C88EE9FB00.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for greasing
- 150 g pecan nuts
- 120 g dried apricots
- 120 g dried figs
- 100 g sultanas
- 1 tsp vanilla bean paste
- 280 g brewed earl grey tea (see Tips)
- 50 g light brown sugar
- 1 pinch sea salt
- 240 g plain flour
- 1 ½ tsp baking powder
- 2 tbsp milk
- 1 egg
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1071.8 kJ / 256.2 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 65.9 mg
Alternatywne przepisy
Apple cake
1 Std.
Peach and plum upside-down cake
50 Min
Carrot poppy seed muffins
1 Std. 15 Min
Zucchini slice
45min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2h 30min
Ginger bundt cake
1 Std.
Apple and date cake
1h 30min
Date and nut loaf
1 Std. 20 Min
Zucchini banana loaf
1 Std. 45 Min
Apple sponge pudding
1 Std. 20 Min
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min
Citrus marmalade
2h 20 min