Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 raw beetroots, peeled and cut into thin slices (see Tips)
- 1 tsp dried chilli flakes, plus extra 2 pinches for dressing
- 2 tbsp red wine vinegar
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 500 g boiling water
- 6 cm piece fresh ginger
- 150 g sweet potato
- sunflower oil (approx. 250 g), for shallow frying
- 1 garlic clove
- 1 Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground cumin
- alfalfa sprouts, to serve (optional)
- black sesame seeds, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1002.1 kJ / 238.6 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 645.5 mg
Alternatywne przepisy
Pork and chicken terrine
3h 20min
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35 min
Beetroot salad
10min
Lupin with broad bean salad
45 Min
Lemon and caper aioli
15 Min
Broccoli salad
10min
Raw cauliflower tabouli
30 Min
Peanut and soba noodle slaw
20 Min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1 Std.
Beetroot, pear and blue cheese salad
1 godz. 10 min
Quinoa crumbed fish with slaw
2 Std.
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40 Min