Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 200 g buckwheat groats
- ¼ tsp salt
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 50 g water
- 1 egg yolk
- gluten free flour mix, for dusting (see Tips)
Filling
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 300 g fresh Swiss brown mushrooms
- 1 brown onion, cut into quarters (approx. 130 g)
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g unsalted butter
- 20 g vegetable oil
- 1 tbsp gluten free flour mix
- 100 g full cream milk
- 1 egg
- 50 g thickened cream
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 pinch grated nutmeg
- 10 sprigs fresh chives, finely sliced, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 330.7 kJ / 78.7 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 168.7 mg
Alternatywne przepisy
Rosemary and sea salt crackers
35min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30min
Mushroom risotto
30min
Gluten free shortcrust pastry
1 Std. 40 Min
Hazelnut dukkah with fennel
50min
Gluten free fruit and nut loaf
55min
Carrot poppy seed muffins
1h 15min
Rice crisp bars
1 Std. 10 Min
Gluten-free goodness pastry
1h
Beetroot, feta and spinach quiche
1 Std. 40 Min
Hommus dip
5min
Hommus
15min