Gluten free fruit and nut loaf

Gluten free fruit and nut loaf

4.7 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
12 slices

Składniki

  • polenta plus extra for dusting
    40 g
  • pecans
    150 g
  • millet flour
    120 g
  • gluten free flour mix (see Tips)
    70 g
  • buckwheat flour plus extra for dusting (see Tips)
    60 g
  • gluten free baking powder (see Tips)
    1 ½ tsp
  • bicarbonate of soda
    ½ tsp
  • caraway seeds
    1 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • dried cranberries
    30 g
  • pitted dates cut into halves
    120 g
  • dried figs cut into halves
    100 g
  • dried apricots cut into quarters
    50 g
  • buttermilk
    330 g
  • honey
    1 tbsp
  • butter to serve (optional)

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 269.1 kcal / 1130.2 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 10.7 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 208.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...