Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g polenta, plus extra for dusting
- 150 g pecans
- 120 g millet flour
- 70 g gluten free flour mix (see Tips)
- 60 g buckwheat flour, plus extra for dusting (see Tips)
- 1 ½ tsp gluten free baking powder (see Tips)
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp caraway seeds
- ½ tsp salt
- 30 g dried cranberries
- 120 g pitted dates, cut into halves
- 100 g dried figs, cut into halves
- 50 g dried apricots, cut into quarters
- 330 g buttermilk
- 1 tbsp honey
- butter, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1130.2 kJ / 269.1 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 208.8 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free hot cross buns
3ωρ. 25 λεπτ.
Buckwheat and almond slider buns
1h 15 min
Pumpkin and turmeric loaf
1 Std. 50 Min
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Sun-dried tomato and pepita bread
2h
Fennel, date and nut bread
1h 15 min
Quinoa ANZAC biscuits
1h
Gluten free almond sweet shortcrust pastry
35min
Chia and pepita gluten free loaf
1u. 25min
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15 min
Buckwheat and date bliss balls
24h 20min
Buckwheat bread
2h 5min