Soupe à l'oignon rouge et boulettes de viande

Soupe à l'oignon rouge et boulettes de viande

4.3 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Les boulettes de viande
  • gousse d'ail
    1
  • de viande hachée (mélange de porc et bœuf)
    250 g
  • oeuf
    1
  • de chapelure
    35 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    ¼ c. à café
La soupe à l'oignon et la finition
  • d'oignons rouges coupés en deux
    180 g
  • d'huile végétale
    40 g
  • de concentré de tomates
    50 g
  • d'eau
    1000 g
  • de bouillon de viande en pâte
    2 c. à café bombées
    2 cubes de bouillon de viande (pour 0,5l)
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • de paprika doux
    ½ c. à café
  • de porto rouge
    25 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 315 kcal / 1318 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...