Millet au poulet curry

Millet au poulet curry

4.8 13 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 2 gousses d'ail
  • 10 g de gingembre frais en tranches (2 mm)
  • 30 g d'huile végétale
  • 80 - 100 g de poivrons en cubes (± 2 cm)
  • 100 g d'oignons en cubes (± 2 cm)
  • 2 c. à café de curry en poudre
  • ½ c. à café de cinq épices en poudre
  • 200 g de filet de poitrine de poulet, avec ou sans peau en morceaux (± 2 cm)
  • 200 g de grains de millet
  • 80 g de petits pois surgelés
  • 600 g d'eau
  • 1 c. à café de pâte de bouillon de légumes
  • 20 g de sauce soja
  • 1 c. à café de sel
  • des feuilles de coriandre fraîches hachées, comme finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 1423.6 kcal / 5956.4 kJ
Białko 76.2 g
Tłuszcz 44.9 g
Węglowodany 177.2 g
Błonnik 26.6 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 3562 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...